Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 sütőpor
- 5 tojás
- 2 e.k. kakaó
- 2 e.k víz
- 1 üveg magozott meggy
A krémhez:
- 4 dl meggybefőtt leve
- 2 vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, és a sütőport, majd a tojások sárgájával simára keverjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát elfelezzük. Felét sütőpapíros tepsibe öntjük, másik feléhez adunk 2 ek. kakaót, és 2 e.k. vizet és ezt is rákanalazzuk a sárga piskótára.Rádobáljuk a magozott meggyet, és előmelegített sütőben 180 C°-on megsütjük kb 20 perc alatt ( tűpróba!)
A krémhez a meggylét elkeverjük 2 vaníliás pudinggal, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük.
A margarint porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal elkeverjük.
A kisült tészta tetejére kenjük, majd a tetejére csokimázt teszünk.
10 dkg ét csokit fél dl olajjal gőz fölött megolvasztunk.
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 sütőpor
- 5 tojás
- 2 e.k. kakaó
- 2 e.k víz
- 1 üveg magozott meggy
A krémhez:
- 4 dl meggybefőtt leve
- 2 vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, és a sütőport, majd a tojások sárgájával simára keverjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát elfelezzük. Felét sütőpapíros tepsibe öntjük, másik feléhez adunk 2 ek. kakaót, és 2 e.k. vizet és ezt is rákanalazzuk a sárga piskótára.Rádobáljuk a magozott meggyet, és előmelegített sütőben 180 C°-on megsütjük kb 20 perc alatt ( tűpróba!)
A krémhez a meggylét elkeverjük 2 vaníliás pudinggal, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük.
A margarint porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal elkeverjük.
A kisült tészta tetejére kenjük, majd a tetejére csokimázt teszünk.
10 dkg ét csokit fél dl olajjal gőz fölött megolvasztunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése