2014. szeptember 26., péntek

~Tejszínes-gombás csirkemell párolt rizzsel~

Hozzávalók:

- 1 egész csirkemell filé
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- só,bors
- vegeta
- kakukkfő
- tárkony
- 1 kis dobozos Parmalat főzőtejszín
- 2 evőkanál tejföl

A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. Átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rakunk bele egy kis vegetát,  kakukkfüvet, tárkonyt (ízlés szerint).
Öntünk alá 1,5 dl vizet és a gombát puhára pároljuk. Mikor elfőtte a vizet beletesszük a fokhagymát,és felöntjük a tejföl és a tejszín keverékével. Felforraljuk, megkóstoljuk, ha ízetlen adjunk még hozzá fűszereket.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalát bedörzsöljük sült csirke fűszersóval, és forró olajban natúrszeletnek megsütjük.

A rizshez kevés olajat felforrósítunk, és 1 csésze riszt beleteszünk. Átpirítjuk, még egy kis színt kap, majd felöntjük 2 csésze vízzel. Megszórjuk vegetával, borssal és fedő alatt pároljuk. Vigyázzunk,mert hamar leég!
Mikor már puha, lehúzzuk a tűzről, és lefedve tovább hagyjuk párolódni.

A csirkemellet tányérra tesszük, rászedünk a tejszínes mártásból, mellé tálaljuk a párolt rizst! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése