-7,5 dkg zabpehely
-7,5 dkg finomliszt
-1/2 kávéskanál szódabikarbóna
-2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
-10 dkg vaj 15 dkg barnacukor (soha nem teszek bele ennyit mert nekem így túl édes)
-1 tojás
-csokilencse vagy apróra tört csoki
Előmelegítem a sütőt 200 fokra, sütőpapírt terítek a tepsibe. A zabpehelyből 5dkg-t 1 száraz serpenyőbe szórok és mérsékelt tűzön 2-3 percig kevergetem. Miután megpirult, megvárom míg kihűl és kávédarálóba/robotgépbe finomra őrlöm. Előveszek 2 nagy tálat . Az egyikben összekeverem a finomra darált zabpelyhet, a finomlisztet, a szódabikarbónát és hozzászitálom a kakaóport (ebbe szoktam csokit tördelni). A másik tálba beleteszem a puha vajat meg a barna cukrot, robotgéppel habosra verem őket és hozzájuk dolgozom a tojást. A tojásos-cukros vajat fakanállal összekeverem a csokimorzsás lisztkeverékkel meg a maradék őröletlen zabpehellyel. A 2 tenyerem közt diónyi golyókat formálok belőle amelyekből h 3-4cm-es korongokat formálok. Elhelyezem őket úgy, hogy ne érjenek össze. 8-10perc elég a sütiknek, mikor kivesszük puha lesz, kicsit olyan mintha nem sült volna meg, de miután kihűlt jó lesz az állaga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése