Tésztához:
- fél kg liszt
- 20 dkg ráma
- 3 evőkanál tejföl
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 felvert tojás
Töltelék:
-1,5 kg alma
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kizsírozott,kilisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy a szélére is felhajtjuk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kinyomkodjuk, a fahéjjal és a cukorral megdinszteljük addig, amíg teljesen elfő a lé róla.
Mikor kihűlt az almás töltelék, megszórjuk a tésztánkat zsemlemorzsával, és rákanalazzuk az almát, eloszlatjuk.
A maradék tésztából lecsippentünk kisebb darabokat, és kezünkkel rudakat sodrunk, berácsozzuk a sütit.
A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával.
140 C°-on megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése