- fél kg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg ráma
- 1 sütőpor
- 3 tojássárgája
- kevés tej( nyújtható legyen)
Töltelék:
- fél dl rum vagy 1 rumaroma
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 dl tej
- 2 e.kanál kakaópor
- 10 dkg ráma
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 1 vaníliás cukor
Tetejére:
- 3 tojássárgája
- 25 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfelé osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfelé osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz.
A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük.
A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá, vagy megszórjuk tortadarával.Másnap vizes késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése