2014. október 2., csütörtök

~Karfiolleves baconnel~

Hozzávalók:

- 1 kisebb karfiol
- 4 babérlevél
- 1 nagy,vagy 2 fej kisebb vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- só, delikat
- 1 kis dobozos tejszín ( Milli, vagy Parmalat)
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 evőkanál liszt
- bacon
- olaj

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és 2-3 liter vízben feltesszük főni. Beletesszük a babérleveleket, a fokhagymát, és a tetején bevagdosott vöröshagymát. Mikor megpuhult a tejszínt, tejfölt,lisztet összekeverjük, és a forró levesből szedünk rá, elkavarjuk. A levesbe öntünk egy pohár hideg vizet, és behabarjuk. Sózzuk, teszünk bele delikatot, ízlés szerint pici ecetet is tehetünk bele. Forrástól számított 10 percig főzzük.
A bacont felszeleteljük, és kevés olajban megsütjük, a leves tetejére szedjük.
Jó étvágyat! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése