A grízes tészta nem egy bonyolult étel, de elkészítésénél néhány apróságra oda kell figyelni.
Hozzávalók:
-25 dkg széles metélt
-1-2 e.k olaj
-6-8 dkg búzadara
-csipetnyi só
A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát.
Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
Ezután felöntjük kb. 1,2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a hőt.
Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
A megfőtt tésztát leszűrjük,a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése