2014. szeptember 13., szombat

~Juhtúrós-medvehagymás tekercs ~

A tésztához

50 dkg finomliszt
3.5 dl tej
2 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 ek napraforgó olaj

A töltelékhez

25 dkg juhtúró
2 ek tejföl (sűrű)
1 csokor medvehagyma

A kenéshez

2 db tojássárgája

0,5 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a sót. Mélyedést csinálunk a lisztbe, és beletesszük a felfutott élesztőt. A többi langyos tejjel és olajjal bedagasztjuk.
Duplájára kelesztjük meleg, huzatmentes helyen.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a juhtúrót elkeverjük 2 ek sűrű tejföllel és az apróra vágott medvehagymával.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra, rákenjük a tölteléket. Feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 ujjnyi széles tekercseket darabolunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük a talpára (gerincére). Nem fektetjük el, mint a kakaós csigát. Pihentetjük 15 percig, majd megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése