- fél kg liszt
- fél élesztő ( 2,5 g)
- 2,5 dl tej
- 1 t.kanál cukor
- 9-10 g só
- 3-4 közepes krumpli
Tetejére:
- fokhagyma
- tejföl
- szalonna
- sajt
- kolbász
- lilahagyma
Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
A krumplit megfőzzük, majd melegen összetörjük. A liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a krumplit, majd alaposan összedolgozzuk és letakarva 1 órán át kelni hagyjuk.
Mikor megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagy méretű tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk a tetejét, és 5 percre 180 C°-on elősütjük.
Kivesszük a sütőből és megkenjük fokhagymás tejföllel, rakunk rá császárszalonnát, vagy bacont, lila hagymát, kolbászt, és a tetejére sajtot reszelek. 15 percre visszarakom a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése