2014. szeptember 22., hétfő

~Epres piskótatekercs~

Piskóta:

-6 db tojás
-6 púpozott ek porcukor
-6 evőkanál finomliszt
-fél sütőpor
-2 ek.kakaó

A tojásokat a porcukorral 20 percig géppel keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Összekeverjük.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 C°-on kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Egy tiszta konyharuhára borítjuk, és még melegen a konyharuha segítségével feltekerjük, 3-szor, 4-szer,hogy ne törjön a tészta.Kihűtjük, majd megkenjük a krémmel és újra feltekerjük.

Krém:

- 15 dkg eper
- 3 kanál porcukor
- 1 natúr joghurt
- 1 hulala tejszín
- 1 tortazselé

Az epret villával összetörjük, belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a felvert tejszínt, és az elkészített tortazselét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése