2014. szeptember 7., vasárnap

~Mézes krémes torta~

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

-45 dkg finomliszt


-15 dkg porcukor


-1 késhegynyi szódabikarbóna


-3 ek sertészsír


-4 ek méz (olvasztott)


-1 db tojás (villával felverve)


-4 ek tej

A töltelékhez:

-5 dl tej


-100 g búzadara


-25 dkg margarin


-20 dkg porcukor


-2 csomag vaníliás cukor


-1 db tojássárgája


-20 dkg sárgabaracklekvár


A csokimázhoz:

-20 dkg étcsokoládé


-20 dkg vaj

A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük kizsírozott és kilisztezett kapcsos tortaformában 180 C°-on,kb. 6 perc/ lappal számoljunk.


Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése