A mézes lapokhoz:
-45 dkg finomliszt
-15 dkg porcukor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-3 ek sertészsír
-4 ek méz (olvasztott)
-1 db tojás (villával felverve)
-4 ek tej
A töltelékhez:
-5 dl tej
-100 g búzadara
-25 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-2 csomag vaníliás cukor
-1 db tojássárgája
-20 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz:
-20 dkg étcsokoládé
-20 dkg vaj
A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük kizsírozott és kilisztezett kapcsos tortaformában 180 C°-on,kb. 6 perc/ lappal számoljunk.
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése