Tésztája könnyű, puha, nem szárad ki a széle sütés közben.
Pizza alaptészta:
~ 50 dkg liszt
~ fél élesztő
~ tej
~ pici cukor
~ oregánó
~ só, delikat
~ 2 kanál tejföl
~ fél dl olaj
Az élesztőt langyos cukros tejbe( 1, 1,5 dl) morzsoljuk, meleg helyen felfuttatjuk.
Fél kg liszthez adunk 1 k.kanál sót, ugyanennyi delikatot, és 1 teáskanál oregánót,
2 kanál tejfölt, fél dl olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és annyi vizet, hogy tésztát tudjuk gyúrni belőle.
Összegyúrjuk, meleg helyen letakarva kelesztjük.
32-es pizzaformához 360 g tésztát lemérünk,(ha sajtperemet is akarunk csinálni,akkor 400 g), és kinyújtjuk.
A pizzaformába tesszük, sajtperemhez nagyobbat nyújtunk,mint a forma, a széléhez szorosan reszelt sajtot teszünk,ráhajtjuk és alaposan odanyomkodjuk,hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Megkenjük pizzaszósszal, ez lehet előre elkészített bolti pizzakrém, vagy csinálhatunk 1 kis konzerv paradicsompüré, cukor, só, és oregánó hozzáadásával. :)
Feltétként mindig azt teszem rá, ami épp van otthon ,lehet sonka, kolbász, bacon, gyroshús, kukorica,hagyma, ananász, bab...stb
A tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal.
180 C°-ra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése