2014. szeptember 13., szombat

Tárkonyos csirkeraguleves cipóban


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

1 db gombakonzerv
20 dkg zöldborsó
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db pasztinák
1 nagy db karalábé
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek fűszervaj
2 db leveskocka (tyúk/zöldség)
1 teáskanál só
1 kávéskanál fehérbors
1 ek tárkony
3 dl főzőtejszín
2 ek tejföl
1 púpozott ek finomliszt
0.5 citromból nyert citromlé
2.5 l víz
20 dkg kenyér

2 kis kocka fűszervajat (olaj is jó) kiolvasztunk a tűzhelyen, rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, üvegesre pirítjuk lassú tűzön, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Kifehéredésig sütjük, felöntjük 2-2,5 l vízzel.
Megpucoljuk a zöldségeket, karikára vágjuk a répát és a paszternákot, kis kockára vágjuk a karalábét, megmossuk, és a levesbe tesszük. Ehhez jön még a gomba és a zöldborsó is.
Amikor felfőtt jöhet bele a leveskocka, só, bors, fokhagyma (egyben) és a tárkony. Amikor megpuhultak a zöldségek és hús, lehúzzuk a tűzről.
A tejszínt és a tejfölt elkeverjük habverővel, kicsi vizet adunk hozzá, majd a lisztet is beletesszük. A levesből merünk hozzá levet, és csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe.
Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük. A végén egy fél citrom levét belefacsarjuk.
Cipóban vagy tányérban tálaljuk. A cipó tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejét, picit sütőben ropogósra pirítjuk, és beleszedjük a levest Jó étvágyat! :)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése