A húslevest eddig mindig házi tyúkból készítettem, de most nem kaptam tyúkot, csak kakast.
Kicsit kétsége estem,hogy vajon milyen lesz, de nem csalódtunk. Ízre nagyon hasonlít a tyúkra, viszont sokkal hamarabb megfőtt, a húsa omlósabb.
Hozzávalók:
- 1 kakas/ tyúk
- 3 -4 sárgarépa
- 3-4 fehérrépa
- 2 karalábé
- 1 zeller
- 2 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 5 cikk fokhagyma
- 20-25 szem egész bors
- 1 kisebb kelkáposzta
- só
- 3 tyúkhúsleveskocka
A kakast/ tyúkot megtisztítjuk, feldaraboljuk és hideg vízben ( kb 3-4 liter) feltesszük főni. Időként lehabozzuk.
A zöldségeket addig megpucoljuk, kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk, a tetejét kicsit bevagdossuk. A paprikát egészben hagyjuk.
Amikor lehaboztuk, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük ízlés szerint.
Nagyon lassú tűzön főzzük, kb. 3-4 óra alatt. A vizet közben pótolhatjuk. Amikor minden megpuhult a levesszük a tűzről és külön külön edénybe szedjük a húst és a zöldségeket, majd leszűrjük a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése