Pizzatésztát készítünk:
Pici
langyos,cukros tejben felfuttatunk egy negyed élesztőt. 25 dkg lisztet
elkeverünk sóval, ételízesítővel, oreganóval, bazsalikommal, 1 evőkanál
tejföllel és 1 dl olajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, bedagasztom, és letakarva hagyom,hogy megkeljen.
Ezután 20 g tésztát lecsípünk belőle. lisztezett deszkán kinyújtjuk
kerekre, megkenjük tartár mártással( 3 ek. tejföl, 1 ek. majonéz, 1
kkanál mustár, 1 kiskanál porcukor, só, fehér bors, pici citromlé)
majd rakunk fele apróra vágott lila hagymát, bacont, és reszelt sajtot.
Batyukat formálok belőle, szorosan összetekerem és forró olajban mindkét
oldalát lassú tűzön megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése