2014. szeptember 13., szombat

Töltött batyu pizzatésztában

Pizzatésztát készítünk:

Pici langyos,cukros tejben felfuttatunk egy negyed élesztőt. 25 dkg lisztet elkeverünk sóval, ételízesítővel, oreganóval, bazsalikommal, 1 evőkanál tejföllel és 1 dl olajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, bedagasztom, és letakarva hagyom,hogy megkeljen.


Ezután 20 g tésztát lecsípünk belőle. lisztezett deszkán kinyújtjuk kerekre, megkenjük tartár mártással( 3 ek. tejföl, 1 ek. majonéz, 1 kkanál mustár, 1 kiskanál porcukor, só, fehér bors, pici citromlé)
majd rakunk fele apróra vágott lila hagymát, bacont, és reszelt sajtot. Batyukat formálok belőle, szorosan összetekerem és forró olajban mindkét oldalát lassú tűzön megsütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése