2014. szeptember 20., szombat

~Tüzes tarja babos-kolbászos raguval és tócsnival~

Tarjához:

- 4 szelet tarja
- 2 dl olaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál Erős Pista
- só, bors
- 4 cikk fokhagyma

A tarját felszeleteljük, majd bepácoljuk. A páchoz az olajba elkeverjük az sót, borsot, mustárt, Erős Pistát, és belereszeljük a fokhagymát. Beletesszük a húsokat, átforgatjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután forró olajba mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.

Raguhoz:

- 1 dl olaj
- 2 kisebb vöröshagyma
- 8-10 vékony szelet kolbász
- 5-6 baconszalonna
- 1 dobozos kinley bab
- 1 kis konzerv paradicsompüré

Az olajat felmelegítjük, majd rádobjuk a hagymát, kolbászt és a felszeletelt bacont. Mikor átsültek beletesszük a lecsöpögtetett és átmosott babot, és a paradicsomkonzervet.

Tócsni:

- 5 db krumpli
- 1 vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 1 felvert tojás
- só, bors, vegeta
- liszt ( amennyit felvesz)

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és lereszeljük. A hagymát, fokhagymát szintén belereszeljük, teszünk bele 1 tojást, fűszerezzük és annyi lisztet amennyivel nem túl sűrű masszát kapunk. Bő, forró olajba kanalazzuk és kisütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése