2014. szeptember 21., vasárnap

~Farsangi fánk~

Hozzávalók:

- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál rum
- 1 citrom leve
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 5 dkg olvasztott ráma
- annyi langyos tej,hogy lágy tésztát kapjunk
- fél l olaj a sütéshez

1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a tojássárgákat,a rumot, sót,citromlevet, az olvasztott margarint, felfuttatott élesztőt és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk.
Bedagasztjuk, és 1 órára letakarva kelesztjük.
Amikor megkelt lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, körbe kihúzgáljuk, hogy a közepe elvékonyodjon.
Forró, bő olajban mindkét oldalát megsütjük.
Papírtörlőre szedjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése