2014. szeptember 13., szombat

~Zöldséges tejszínes penne ~

Hozzávalók:

-50 dkg penne
-50 dkg franciasaláta alap
-300 ml főzőtejszín ( parmalat)
-2 ek vaj
-10 dkg gépsonka
-1 ek napraforgó olaj
-2 kávéskanál só
-bors ízlés szerint
-fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
-ételízesítő ízlés szerint

Sós vízben kifőzzük a pennét. Leszűrjük, hideg vízre tesszük, hogy ne ragadjon, hagyjuk lecsepegni, és egy tálba rakjuk.
A zöldségkeveréket feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Közben kavargatjuk, mikor megpuhult, leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikát és ételízesítőt teszünk bele. Jól összekeverjük.
Belerakjuk a 2 evőkanál vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd a főzőtejszínt. Összekeverjük, és hagyjuk felbugyogni.
A sonkát kis kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, és a tejszínes zöldséges ragura öntjük. Összekeverjük. Megkóstoljuk, szükség esetén még fűszerezzük.
A tányérokra szedünk tésztát, majd rá a tejszínest ragut, ha szeretjük a trappista sajtot, a tetejére reszelhetünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése