Hozzávalók:
- 1 üveg meggy, vagy cseresznyebefőtt
- 1 üveg szilva befőtt
- 1 üveg almakompót
- 0.5 db citrom (2-3 karika)
- fahéj ízlés szerint (darabos)
- 1 tasak vaníliás, vagy puncs ízű pudingpor
- 5 dl tej (házi)
- 3 csapott ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A befőtteket levükkel együtt fazékba öntjük, és feltesszük közepes lángon főni.
Beleteszünk 2-3 karika citromot, a fahéjat ízlés szerint. Aki szereti a szegfűszeget, az azt is tehet bele.
Mikor felfőtt, beletesszük a vaníliás cukorral, cukorral, vaníliapudinggal elkevert tejet, és besűrítjük.
2-3 percig főzzük, és kész.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése