2014. október 20., hétfő

~Tarhonyás hús~

Hozzávalók:

- 70 dkg sertés lapocka , vagy sertés comb
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 4 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 csapott teáskanál bors
- olaj
- tarhonya

A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük, majd rádobjuk az összevágott paprikát és paradicsomot. Pár percig összesütjük őket, majd rátesszük a kockára vágott húst és kifehéredésig sütjük.
Ezután rászórunk egy evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és rögtön felöntjük 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Néha megkeverjük, ha elfőtte a vizet, pótoljuk. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, és a paprika szétfő benne.

A tarhonyát olajon aranybarnára pirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, és folytonos keverés mellett puhára főzzük.

Amikor megpuhult összekeverjük a hússal. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése