Hozzávalók:
- 70 dkg sertés lapocka , vagy sertés comb
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 4 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 csapott teáskanál bors
- olaj
- tarhonya
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük, majd rádobjuk
az összevágott paprikát és paradicsomot. Pár percig összesütjük őket,
majd rátesszük a kockára vágott húst és kifehéredésig sütjük.
Ezután
rászórunk egy evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és rögtön felöntjük 2
dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott
fokhagymát. Néha megkeverjük, ha elfőtte a vizet, pótoljuk. Addig
főzzük, amíg a hús megpuhul, és a paprika szétfő benne.
A tarhonyát olajon aranybarnára pirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, és folytonos keverés mellett puhára főzzük.
Amikor megpuhult összekeverjük a hússal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése