2014. október 24., péntek

~Mátrai borzaska~

Hozzávalók:

- 6 szelet karaj, vagy csirkemell
- só, bors
- olaj
- liszt

Bundához:

- 4-5 db közepes krumpli
- 2 tojás
- só, bors
- 1 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 4-5 ek. liszt

A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe beforgatom
A krumplit a négyoldalú reszelő legkisebb oldalán lereszelem, hozzáadok 2 tojást, sózom, borsozom, belereszelem a vöröshagymát, fokhagymát, és annyi lisztet ( kb. 4-5 evőkanál), hogy lapcsánka tésztát kapjunk.
A lisztbe forgatott húst belemártjuk a masszába, és mindkét oldalát forró olajban megsütjük.

Krumplipürével, esetleg sóskaszósszal, vagy magában sajttal, tejföllel is tálalhatjuk. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése