2014. október 26., vasárnap

~Halászlé~

Hozzávalók:

- 1 kg ponty
- 1 kg vegyes hal ( csuka, süllő, busa)
- 4 db pontyszelet
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 halászlé sűrítmény
- 1 db halászlékocka
- 1 teáskanál Erős Pista
- 2 db babérlevél

A halakat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A pontyszeletet félretesszük, azt majd a végén főzzük bele.
A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, olajban megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, pár percig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk 3 ek. pirospaprikával,elkeverjük, és rögtön felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk ( 3-4 liter). Beletesszük a halakt, kivéve a pontyszeletek, és a babérlevelet.2 óráig főzzük az alaplevelet, sózzuk ízlés szerint.
Amikor megfőtt a hal ( 2 óra), szűrű segítségével átpasszírozzuk, kiszedegetjük a szálkákat és visszatesszük főni a levet kis lángon. Adunk hozzá még kb 1 liter vizet, ekkor beletesszük a sűrítményt és a halászlékockát, felforraljuk. Utána beletesszük a halszeleteket, ízlés szerint Erős Pistát, sót, piros aranyat.
Kb 15- 20 perc alatt puhára főzzük a halszeleteket. Kész :)

Jó étvágyat!

Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel, citromkarikával korhelyesen . :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése