2014. október 26., vasárnap

~ Kakaós csiga ~

Hozzávalók:

- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 12 dkg olvasztott Ráma
- 12 dkg zsír
- 3 db tojássárgája
- 2.5 dkg élesztő
- 2.5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor


A szóráshoz
 
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor


Az élesztőt 2,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. 1 cm-es vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, szitálunk rá kakaót, és porcukrot , majd szorosan feltekerjük, mint  bejglit.
Felszeleteljük 1,5 cm-es szeletekre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és fél óráig kelesztjük.
Megkenjük tojássárgájával és 180 C°-on megsütjük. Amikor megsült meglocsoljuk forró cukros tejjel, és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése