2014. július 29., kedd

~Diéta~

Pár hónapja egy személyi edző segítségével diétázom. Nagyon sok minden próbáltam előtte több-kevesebb sikerrel, de ez a módszer sokaknál bizonyított, egészséges és ami a legfontosabb jobbnál-jobb ételeket ehetek.
Az étolajat kókuszolajra cseréltem, a lisztet teljes kiőrlésűre, a zsemlemorzsát zabpehelyre.
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem Nektek a receptjeimet, kalóriát nem számolok, a lényeg az adagokban van. Napi ötször eszem, a reggelim általában tojás és puffasztott rizs, vagy fehérjeturmix zabkorpával.
A 2.,3. és 4. étkezésem 150 g fehérje ( csirke, pulyka, marha, hal) , 50 g szénhidrát( Basmati rizs, barna rizs,köles, bulgur, édesburgonya) és 150 g zöldség.Ez lehet párolt,vagy nyers zöldség.
A vacsorám pedig túró tojássárgájával és édesítőszerrel. 

 

~Répás csirkemell Basmati-rizzsel~

~ 2 evőkanál kókuszolaj
~ 1 hagyma
~1 répa
~150 g csirkemell filé
~ 50 gramm Basmati rizs
~ görögös fűszersó

A hagymát apróra vágjuk és kókuszolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott répát, átforgatjuk, és hozzáadjuk a húst. Kifehéredésig sütjük, fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel. Puhára főzzük. Basmati rizzsel tálaljuk. :)


 




~Gombás csirkemell bulgurral~


Hozzávalók:

~2-3 kanál kókuszolaj

~1 hagyma
~1 paprika, 1 paradicsom
~2-3 cikk fokhagyma
~150 g csirkemell
~100 g gomba
~50 g bulgur


Kockára vágunk egy hagymát és kevés kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadunk 1 -1 kockára vágott paprikát és paradicsomot.


Átforgatjuk,hagyjuk pár percig pirulni, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel. Teszünk hozzá 2-3 cikk fokhagymát, és addig főzzük amíg a paprika és a paradicsom szétfő.


Azután rátesszük a kockára vágott csirkemellet és a szeletelt gombát , majd sózzuk borsozzuk,ha szükséges pótoljuk a vizet. Mikor minden megpuhult a bulgurt kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, 5 perc után elzárjuk alatta a tűzhelyet, és még 5-10 percig hagyjuk puhulni a gőzben.





A bulgur anyagcsere-serkentő, béltisztító hatásának köszönhető egyre népszerűbb a diétázok körében. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a rizsé.





~Afrikai harcsafilé Basmati rizzsel és párolt zöldséggel ~


A harcsafilét besózom, majd paprikás rozslisztben megforgatom és forró kókuszolajban kisütöm. Köretnek Basmati rizst és párolt zöldséget tálalok. 
~Zabkorpába panírozott csirkemell és cukkini bulgurral ~
Hozzávalók:
~ 150 g csirkemell
~kókuszolaj
~zabkorpa
~teljes kiőrlésű rozsliszt
~tojás
~só
~cukkini
~50 g bulgur
A csirkemellet  vékony szeletekre vágjuk, sózzuk majd rozslisztbe, tojásba és zabkorpába forgatjuk. A cukkinit karikára vágjuk, kikaparjuk a magokat, szintén sózzuk, ugyanúgy panírozzuk,mint a csirkemellet. Forró kókuszolajban kisütjük. A bulgurt dupla mennyiségű vízben feltesszük főni, 5 perc után elzárjuk alatta a gázt, és letakarva 10 percig hagyjuk puhulni.
~Csirkemell grillezett-ropogós zöldségekkel~


A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, görögös fűszersóval bedörzsöljük,és kókuszolajba kisütjük. A cukkinit ( magokat kiszedjük), gombát,hagymát kockára vágjuk,és kevés kókuszolajban átsütjük. Citromos- zöld  fűszeres fűszersóval sütés közben megszórjuk.




~Roston csirkemell édesburgonyával ~

A csirkemelleket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, majd pici kókuszolajon átsütjük mindkét oldalát.
Az édesburgonyát meghámozzuk, összevágjuk és sült csirke fűszersóval bedörzsöljük.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük kókuszolajjal és rátesszük a burgonyát. Kb 15-20 perc alatt sütőben megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése