2014. július 29., kedd

~Kacsamell hagymás burgonyával, párolt lilakáposztával ~

~Kacsamell hagymás burgonyával és párolt káposztával~
 
Hozzávalók:
~fél kg kacsamell
~só,bors,pirospaprika
~2 db vöröshagyma
~4-5 cikk fokhagyma
~ fél kg burgonya

~1 kisebb fej vörös káposzta
~cukor
~pici ecet
~kömény (őrölt)


A kacsamellet bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával. Kiolajozott tepsibe fektetjük őket, 4-5 cikk fokhagymát, és 2 nagy fej karikára vágott vöröshagymát teszünk közéjük. Meglocsoljuk kevés olajjal és vízzel, majd alufóliával letakarva 1 órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, meglocsoljuk az alatta lévő olajjal, rátesszük a karikára vágott krumplit, és visszatesszük a sütőbe kb. fél órára.

A párolt káposztához a káposztát vékony hasábokra vágjuk. Olajon cukrot karamellizálunk, majd beletesszük a káposztát. Lefedve néha megkavargatva pároljuk. Sózzuk, kecés ecetet teszünk bele, őrölt köményt, majd letakarva addig pároljuk, míg meg nem puhul. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése