2014. július 29., kedd

~Harcsapaprikás~

Mai receptem egy igazi hungarikum, a legnépszerűbb magyar halétel, a HARCSAPAPRIKÁS.

Hozzávalók:

~70 dkg afrikai harcsafilé
~1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom
~2 dl tejföl
~1 csapott e.k. liszt
~10 dkg füstölt szalonna
~pirospaprika, só

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát.Amikor megpirult rátesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával,elkeverjük, és öntünk rá kb 2 dl vizet.
Letakarva addig főzzük, amíg szét nem fő, majd rátesszük a kockára vágott harcsát. Sózzuk, és lefedve puhára főzzük.
A tejfölből és a lisztből pici vízzel habarást készítünk, és behabarjuk. Forrástól számított 5-10 perc alatt készre főzzük.
Tésztával, nokedlivel, vagy túrós csuszával tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szia Annácska!
    Nagyon tetszik a blogod, és Te is!
    Összefut a nyál a számban amikor ezeket a képeket nézegetem.
    Csak így tovább!

    VálaszTörlés