Gyerekkorom kedvence.Nem múlhat el úgy karácsony, húsvét, hogy ne sütném meg ezt a mutatós, finom süteményt. Igaz, nagyon időigényes, és macerás, de megéri. :)
Mandulaformát 100 forintos boltokban tudtok beszerezni. :)
Tészta:
34 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
20 dkg dió (darált)
0.5 csomag sütőpor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
38 ml rumaroma
250 g margarin
Krém
25 dkg porcukor
2 dl tej
0.5 tasak vaníliás pudingpor
38 ml mandulaaroma
1 dkg margarin (forma kikenéséhez)
A tészta száraz összetevőit összekeverjük egy tálba, majd az
olvasztott margarinnal összegyúrjuk, majd belecsepegtetjük a rumaromát.
Én egy egészet bele szoktam tenni, de ízlés dolga.
180 °C -ra előmelegítjük a sütőt.
Margarinnal kikenegetjük a mandulaformákat, majd egyenként
megtöltjük a tésztával a formákat úgy, hogy a közepén mélyedést
csinálunk ujjunkkal. (ide jön majd a krém)
Tepsibe tesszük a formákat, és kb 15 perc alatt megsütjük.
Krém:
A pudingot a tejjel megfőzzük, mikor kihűlt, belekeverjük a cukrot habverővel, majd a mandulakivonatot.
Amikor kihűlt a tészta, egyenként kivesszük a formából (én
megütögetem az asztalhoz), majd a krémmel megkenjük, és összeragasztjuk. Dobozba tesszük,1-2 nap alatt megpuhul. :)
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése