2014. július 29., kedd

~Mandulás süti(barackmag)~

Gyerekkorom kedvence.Nem múlhat el úgy karácsony, húsvét, hogy ne sütném meg ezt a mutatós, finom süteményt. Igaz, nagyon időigényes, és macerás, de megéri. :)
Mandulaformát 100 forintos boltokban tudtok beszerezni. :)

Tészta:

34 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
20 dkg dió (darált)
0.5 csomag sütőpor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
38 ml rumaroma
250 g margarin


Krém

25 dkg porcukor
2 dl tej
0.5 tasak vaníliás pudingpor
38 ml mandulaaroma
1 dkg margarin (forma kikenéséhez)

A tészta száraz összetevőit összekeverjük egy tálba, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk, majd belecsepegtetjük a rumaromát. Én egy egészet bele szoktam tenni, de ízlés dolga.
180 °C -ra előmelegítjük a sütőt.
Margarinnal kikenegetjük a mandulaformákat, majd egyenként megtöltjük a tésztával a formákat úgy, hogy a közepén mélyedést csinálunk ujjunkkal. (ide jön majd a krém)
Tepsibe tesszük a formákat, és kb 15 perc alatt megsütjük.



Krém:

A pudingot a tejjel megfőzzük, mikor kihűlt, belekeverjük a cukrot habverővel, majd a mandulakivonatot. Amikor kihűlt a tészta, egyenként kivesszük a formából (én megütögetem az asztalhoz), majd a krémmel megkenjük, és összeragasztjuk. Dobozba tesszük,1-2 nap alatt megpuhul. :) Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése