2014. július 29., kedd

~Tonhalas ruccolasaláta ~

Amikor nincs időm főzni nagyon jó szolgálatot tesz egy könnyű saláta akár ebédre, akár vacsorára. Nem csak finom, de egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is.Jellegzetes íze talán leginkább mustárra, tormára hasonlít. 

Hozzávalók: 

~1 zacskó ruccola saláta
~1 doboz rio mare tonhal
~1 csomag light mozzarella sajt
~1 paradicsom
~1 kávéskanál görögös fűszerkeverék
~1 szelet teljes kiőrlésű kenyér ( pirítva)


A salátát egy tálba öntjük, 1 tonhalról egy kevés olajat leöntünk, a többit a hallal együtt a salátához adjuk. A mozzarellát és a paradicsomot felkockázzuk, a salátához adjuk. Megszórjuk görögös fűszersóval, átforgatjuk. A kenyeret megpirítjuk, kis kockára vágjuk és tálalásnál a saláta tetejére halmozzuk. :)
Jó étvágyat!  ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése