Hozzávalók:
~ 50 dkg sertés lapocka vagy csirkemell
~ 1 db nagyobb répa
~ 1 db petrezselyemgyökér
~ 1 db karalábé
~ 1 db zeller
~ 30 dkg gomba
~ 30 dkg zöldborsó
~ 1 rúd meggle fűszervaj ( zöldfűszeres)
~ 1 hagyma
~ 3 cikk fokhagyma
~ só, fehér bors, vegeta, tárkony
~ 2 dl főzőtejszín
~ 1 ek. liszt
~ 1 citrom
A gombóchoz: 3 kisebb krumpli, 1 tojás, só, bors és annyi liszt amennyit felvesz.
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és a fűszervajon megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott répát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét. Kicsit pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott husit.Kifehéredésig sütjük, felöntjük kb 2-3 l vízzel. Addig főzzük amíg megpuhul a hús. Közben elkészítjük a gombócokat.
3 krumplit megfőzünk héjában. Összetörjük, és mikor kihűlt sózzuk,borsozzuk,beleteszü
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése