2014. július 29., kedd

~Pizzás csiga~


Sok féle pizzás csiga receptet láttam már, sok pizzás csigát kóstoltam, de mind közül ez a legfinomabb. 


 TÉSZTA:


~ 1 kiló liszt

~ 1 élesztő

~ 5,5 dl tej


~ egy csapott evőkanál só

~ 2 ek.olaj


Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.

Összekeverem a lisztet és a sót,a felfuttatott élesztőhöz hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan adagolom a tésztához.Amikor a tésztám már elválik a táltól,bedagasztom.1 órán át kelesztem.


Lisztezett deszkán kinyújtom fél centi vastagra, megkenem a töltelékkel és felcsavarom,mint a bejglit. Ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Tojássárgájával megkenem és 180 °C-on megsütöm



TÖLTELÉK:


Kevés olajon megdinsztelünk egy apróra vágott vöröshagymát, hozzáadunk 2 kis konzerv paradicsom pürét, sót, pici cukrot, oregánót, ízlés szerint bacont,kolbászt,sajtot. Kész pizzakrémmel is dolgozhatunk. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése