Sok féle pizzás csiga receptet láttam már, sok pizzás csigát kóstoltam, de mind közül ez a legfinomabb.
TÉSZTA:
~ 1 kiló liszt
~ 1 élesztő
~ 5,5 dl tej
~ egy csapott evőkanál só
~ 2 ek.olaj
Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
Összekeverem a lisztet és a sót,a felfuttatott élesztőhöz hozzáadom a 2
evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni
kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan adagolom a tésztához.Amikor a
tésztám már elválik a táltól,bedagasztom.1 órán át kelesztem.
Lisztezett deszkán kinyújtom fél centi vastagra, megkenem a töltelékkel
és felcsavarom,mint a bejglit. Ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle és
sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Tojássárgájával megkenem és 180
°C-on megsütöm
TÖLTELÉK:
Kevés olajon megdinsztelünk
egy apróra vágott vöröshagymát, hozzáadunk 2 kis konzerv paradicsom
pürét, sót, pici cukrot, oregánót, ízlés szerint bacont,kolbászt,sajtot. Kész pizzakrémmel is dolgozhatunk. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése