2014. július 28., hétfő

~Töltött cukkini hercegnőburgonyával ~

A cukkini nem csak finom, de egészséges is. Ezer módon elkészíthető, kalória tartalma alacsony, így diétába is bátran beillesztheted. :)


Töltött cukkini:

Egy nagyobb cukkinit megpucolunk, 3 felé vágjuk, majd hosszába ketté vágjuk, a magját kanállal kikaparjuk.
1 nagy fej vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk, ráteszünk fél kg darált húst( lapocka) sózzuk, borsozzuk és kifehéredésig sütjük. Felöntjük 1 dl vízzel, nyomunk bele 1-2 cikk fokhagymát,pici pirospaprikát teszünk bele. Mikor puha 1 hámozott paradicsomot 4 felé vágunk, és azt is hozzáadjuk a húshoz.( Ettől jó zaftos lesz).
Amikor szétfő a paradicsom lehúzzuk a tűzhelyről és a kikapart cukkinibe töltjük. A tetejére tejfölt teszünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Alufóliával letakarjuk és 180 C°-on kb 1 óra alatt megsütjük. Utána levesszük a fóliát és reszelt sajttal megszórjuk, majd további 20 percig sütjük, most már fólia nélkül.

A hercegnőburgonyához fél kg újkrumplit megpucolunk, kockára vágunk és bő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük,sózzuk, pici szerecsendiót teszünk bele, összetörjük, és 5 dkg vajat adunk hozzá, elkeverjük. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt 2 tojás sárgáját beleteszünk, összekeverjük. Habzsákba töltjük, és sütőpapírra kinyomjuk. Mehet a sütőbe kb 15-20 percre szinten 180C-on.


Diétásan is elkészítheted, ha az olajat lecseréled kókuszolajra,és a darát lapockát pedig darát csirke,vagy pulykamellre. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése