2014. augusztus 27., szerda

~Palócleves~

Hozzávalók:

~50 dkg marhalábszár,vagy sertéslapocka
~ 1 paprika, 1 paradicsom
~fél kg friss zöldbab
~2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
~1 kk bors (csapott, őrölt)
~4-4 db babérlevél
~2 közepes fej vöröshagyma
~4-5 burgonya
~1 nagy doboz tejföl
~1 evőkanál finomliszt
~1 ek fűszerpaprika
~4 gerezd fokhagyma

Zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük a kockára vágott hagymát. Rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, kicsit összesütjük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel és hagyjuk,hogy szétfőjjenek a zöldségek.
Ezután rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, pár percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük 2-3 liter vízzel.
Fűszerezzük,beletesszük a babérlevelet.Mikor már félig megpuhult a hús beletesszük a kockára vágott krumplit és a zöldbabot.Puhára főzzük.A végén a lisztből és tejfölből készült habarást beleöntjük. Forrás után 10 percig főzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése