2014. szeptember 14., vasárnap

~Bakonyi csirkemell~


Hozzávalók:

- 2 egész csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 3 cikk fokhagyma
- 3 babérlevél
- só, bors, pirospaprika, vegeta
- 1 ek. liszt
- 400 g tejföl
- 1 dobozos gomba

A szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A hagymát apróra vágjuk, a szalonnára dobjuk. Mikor megpirult rátesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, pár percig sütjük,majd 1 csapott evőkanál pirospaprikát szórunk rá, és azonnal felengedjük 2 dl vízzel. Belenyomjuk a fokhagymát.Letakarva addig főzzük, még szét nem fő. Ezután rátesszük a kockára vágott húst, majd fűszerezzük, beledobjuk a babérlevelet. Mikor megpuhult a hús, beleöntjük a gombát, pár percig főzzük, majd behabarjuk. Főzéstől számított 10 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése