2014. szeptember 14., vasárnap

~Hólabda/ kozák sapka~

A sima piskótához

-3 db tojás
-3 ek cukor
-3 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor

A kakaós piskótához

-3 db tojás
-3 ek cukor
-2 evőkanál finomliszt
-1 ek cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor

A krémhez:

-4 dl tej
-15 dkg cukor
-4 evőkanál étkezési keményítő
-1 csomag vaníliás cukor
-25 dkg vaj (vagy margarin)
-10 dkg porcukor

A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verem, beleteszem a cukrot, azzal is tovább keverjük,amikor teljesen kemény a hab beletesszük a tojássárgáját,majd a lisztet és a sütőport, de ezt már csak fakanállal keverjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük ( kb 15-20 perc)
A kakaós piskótát ugyanígy csináljuk, csak ott hozzáadjuk a végén a kakaót.
Amikor kihűltek pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A krémhez a keményítőt elverjük pici tejjel, majd 4 dl tejet a kristálycukorral feltesszük főni. Mikor felfőtt beleteszünk egy vaníliás cukrot, majd a keményítős tejet, és és sűrűsödésig főzzük.Kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez keverem.
A kakaós piskótatallért megkenjük ujjnyi krémmel, ráragasztjuk a sima piskótát,a külsejét és megkenjük krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A tetejére csokimázat készítünk: 3 evőkanál tejet 3 evőkanál k.cukorral összeforralunk, lehúzzuk a tűzről, és 2 evőkanál kakaóport keverünk vele, majd 10 dkg vajjal fényesre keverjük. A süti tetejére csorgatjuk óvatosan.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése