- 4 db tojás
150 g porcukor
1 db citrom (vagy lime)
4 evőkanál víz (forró)
200 g finomliszt
1 csomag sütőpor
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra
A tojás sárgákat a porcukorral és a citrom levével 15 percig keverjük géppel. Utána hozzáadjuk a forró vizet, ezzel további 10 percig keverjük.
Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük és mehet bele a tészta.
Előmelegített sütőbe téve kb. 25 perc alatt megsül (tűpróba!).
Miután a tészta kihűlt, kiborítjuk egy nagy tányérra.
Krém:
-2 tojás
-4 ek. liszt
-4 dl tej
-20 dkg ráma
-14 dkg porcukor
-1 vaníliás cukor
A tojásokat a tejjel,vaníliacukorral és a liszttel elkeverjük,és kis lángon sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd a rámával kikeverjük a porcukrot és elkeverjük a sűrű krémmel.
Rásimítjuk a tortára, majd gyümölcsökkel díszítjük. A tortazselét a tasakon olvasható elkészítési útmutató szerint megcsináljuk, és ráöntjük a gyümölcsökre.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése