2014. szeptember 13., szombat

~Burgonyás pogács~

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 db közepes nagyságú burgonya (megfőzve, áttörve)
- pici langyos tej
- pici cukor
- fél élesztő
- 1 tojássárgája
- 2 csapott teáskanál só

Tetejére:

- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
( Én sajtot is reszeltem rá)

1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval bedagasztom. Kelesztőtálban 1 órán át pihentetem letakarva.
2. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtom, majd félbe hajtom, aztán mindkét oldalról felhajtom középre egymásra..Kinyújtom,kb. 2 cm vastagra, és késsel bekockázom a tetejét, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem a pogikat (a tepsiben is pihenhetnek még 5-10 percet), aztán a tetejét lekenem tojássárgája és tej keverékével, és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm. (hagyományos sütőben valószínű, picit több ideig kell sütni)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése