2014. szeptember 17., szerda

~Hentestokány~

Hozzávalók:

- fél kg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kávéskanál bors
- só, vegeta
- 10 dkg csemegeuborka
- 10 dkg sonka
- 1 paradicsom megpucolva
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma

A szalonnát kis kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, és rádobjuk a csíkokra vágott húst. Fehéredésik sütjük, majd beletesszük a borsot, sózzuk, és felengedjük 2 dl vízzel. Puhára főzzük, közben pótoljuk a vizet. Mikor megpuhult beleteszünk egy megpucolt és összevágott paradicsomot, hagyjuk,hogy szétfőjön, és besűrűsödjön. A végén hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát és a csíkokra vágott sonkát és annyi vizet hogy sűrű zaftot kapjunk. Összepirítjuk.
Köretnek tálalhatunk rizst, rizi-bizi-t vagy tarhonyát. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése