2014. szeptember 18., csütörtök

~Házi vajas kifli~

Hozzávalók: ( 14 db-hoz)

- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 k.kanál só
- 2,5 dkg olvasztott ráma
- 1 felvert tojás a kenéshez

Pici langyos cukros tejjel felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a felfutott élesztőt, és a tejjel összegyúrjuk. Végül beletesszük az olvasztott vajat és azzal is összedolgozzuk.Ha túl lágy adjunk még hozzá lisztet.
Fél órán át letakarva kelesztjük.
2 cipót formálunk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
15 percig kelesztjük a tepsiben, majd 160 C°-on megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése