2014. szeptember 22., hétfő

~Tárkonyos sertésraguleves~

Hozzávalók:

- 1 nagy vöröshagyma
- fél kg sertés lapocka
- olaj
- só, bors, vegeta
- 2 tyúkhúsleves kocka
- 1 teáskanál tárkony
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek. liszt
- 1 répa
- 1 fehér répa
- 10 dkg borsó
- 2 cikk fokhagyma
- fél citrom

A hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, amit kifehéredésig sütünk. Ekkor beletesszük a zöldségeket amit karikára,vagy kockára vágunk.
Átforgatjuk, majd felöntjük 2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, pici vegetát teszünk bele, majd a fokhagymát, és a leveskockát. Addig főzzük,amíg minden megpuhul. Ezután belerakjuk a tárkonyt, és 1 fél citrom levét.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a forró levesből szedünk rá, elkeverjük, majd a levesbe öntjük.
10 percig főzzük, igény szerint még ízesítjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése