2014. október 9., csütörtök

~Ananászos csirkemell rizibizivel~

Hozzávalók:

-  fél kg csirkemell
- 1 ananász konzerv
- olaj
- só,bors,pirospaprika, vegeta
- 3 cikk fokhagyma
- 1 kis dobozos főzőtejszín ( parmalat,vagy milli)
- 1 csésze rizs
- 1 csésze borsó
- 1 húsleveskocka

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával, vegetával bedörzsöljük.
Egy kisebb tepsi aljára kevés olajat öntünk, és ráhelyezzük a csirkemelleket. A fokhagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és a húsra dobjuk. Az ananász konzervről leöntjük a levet, és a tetejére pakoljuk. Végül leöntjük a tejszínnel, és 180 C°-on kb fél óra alatt megsütjük.

A rizst megmossuk, majd kevés olajon megpirítjuk,sózzuk, felöntjük 2 bögre vízzel. Beletesszük a borsót, és egy húsleveskockát. Fedő alatt puhára főzzük.

Jó étvágyat! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése