- 80 dkg sertés lapocka
- fél kg tarkabab
- 10 dkg szalonna
- 1 vöröshagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- só,vegeta
- bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2 evőkanál gulyáskrém
- 1 kávéskanál Erős Pista
- 4 babérlevél
A babot előző este áztassuk be!
A szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A hagymát összevágjuk, és a szalonnához adjuk, megdinszteljük, majd rádobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Pár percig folytonos keverés mellett sütjük, majd 2 evőkanál pirospaprikát teszünk hozzá, és felöntjük 1,5 dl vízzel. Fedő alatt addig főzzük, még a zöldségek elfőnek.
Közben a húst kis kockákra vágjuk, amikor és a pörköltalaphoz adjuk. Kifehéredésig sütjük, majd felengedjük 2,5 - 3 liter vízzel.
A répát, zöldséget karikára vágjuk és a leveshez adjuk a babbal együtt.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet, Erős Pistát és a gulyáskrémet.
Kb 1,5 óra alatt készre főzzük, közben kóstolgatjuk, ha szükséges még fűszerezzük.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése