2014. október 9., csütörtök

~Jókai bableves~

Hozzávalók:

- 1 közepes füstölt - főtt csülök
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 szál parasztkolbász
- 4 db babérlevél
- só, bors pirospaprika, vegeta
- 375 g tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt 
- 4 cikk fokhagyma
- 1 doboz kinley vörösbab
-  gulyáskrém

A szalonnát összevágjuk, kiolvasztjuk, majd az apróra vágott hagymát rátesszük, és megdinszteljük. 
Rátesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a karikára vágott répát, fehérrépát , a kis kockára vágott karalábét és a babérlevelet. Átpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük 2,5- 3 l vízzel. A csülköt kockára vágjuk, a leveshez adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, ízlés szerint gulyáskrémet nyomunk bele.
Amikor megpuhult a csülök, akkor adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, és a lecsöpögtetett, átmosott babot. 
Végül a tejfölt elkeverjük a liszttel, és a forró levesből szedünk hozzá, összekeverjük, és a leveshez öntjük. 10 percig főzzük, megkóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük :)

Jó étvágyat! :)



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése