- 1 közepes kelkáposzta
- 4 db krumpli
- 4 cikk fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 4 db virsli
- 375 g tejföl
- 2 teásk. vegeta
- 2 teásk. só
- 1 teásk. őrölt kömény
- 1 evőkanál pirosarany
- 1 teásk. bors
- 1 teásk. pirospaprika
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
A kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, megmossuk, és kb. 2,5-3 liter vízben a kockára vágott krumplival együtt feltesszük főni.
A hagymát megpucoljuk, tetejét bevágjuk, és a leveshez adjuk. Amikor felfőtt beletesszük a fűszereket, és belenyomjuk a fokhagymát.
Amikor megpuhult minden, a virslit felkarikázzuk, és a levesbe tesszük.
Rántást készítünk: 3 evőkanál olajat felmelegítünk, beleszórunk 1 evőkanál lisztet és folyamatos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük 1,5 dl hideg vízzel, jól elkeverjük és a levesbe öntjük.
A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál liszttel, és a forró levesből szedünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük.
Felforraljuk, ízlés szerint még ízesíthetjük. 10 percig főzzük.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése