2014. október 4., szombat

~Rakott karfiol~

Hozzávalók:

- 1 közepes karfiol
- fél kg darált hús
- 2 zacskó gyors rizs
- só, vegeta, bors,pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- olaj
- 375 g tejföl

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben félpuhára megfőzzük, majd leszűrjük.
A rizst bő, sós vízben megfőzzük. Ha nem tasakos rizst használunk, akkor 125 g rizst megmosunk, kevés olajban megpirítjuk, és másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük, beletesszük a darált húst és kifehéredésig sütjük. Sózzuk, pici borsot teszünk bele, belenyomjuk a fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és 1,5 dl vízzel felöntjük. Puhára főzzük.

Egy tepsit kiolajozunk, az aljára tesszük a karfiol felét, majd erre jön a darált hús fele, végül a rizs fele.
Sózzuk, kevés vegetát szórunk rá, majd a tejföl felét. Újra jöhet rá a karfiol, majd a hús, végül a rizs. Ezt is picit megsózzuk, és tetejére rátesszük a maradék tejfölt.
Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük 180 C°-on.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése