Hamburgerzsemle
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 t.k. só
- 40 g olaj
- 1 tojás
- 100 g joghurt
A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval bedagasztom. Letakarva duplájára kelesztem kb. 1 óra alatt, majd lisztezett felületre borítom és 8 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb.18 pecig.
Hamburgerhús:
- fél kg darált marhahús
- só, bors
- 1 db reszelt vöröshagyma
A húst megfűszerezem, majd belereszelem a vöröshagymát, és kézzel jól eldolgozom.
A pogácsát úgy alakítsd, hogy a közepe kissé vékonyabbra legyen gyúrva, mert különben nem lapos, hanem púpos lesz a sült eredmény.
Kevés olajban mindkét oldalát jól átsütöm.
Hamburger szósz:
-1 dl majonéz
-1 dl ketchup
-2-3 db nagyon apró kockára aprított csemegeuborka
-2 evőkanál worcestershire szósz ( spárban kapható)
-só ízlés szerint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése