2014. október 14., kedd

~Hamburger~

Hamburgerzsemle


Hozzávalók:

- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
 - 2 evőkanál cukor  
- 1 t.k. só
- 40 g olaj
- 1 tojás  
- 100 g joghurt

A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval bedagasztom. Letakarva duplájára kelesztem kb. 1 óra alatt, majd lisztezett felületre borítom és 8 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb.18 pecig.

Hamburgerhús:

- fél kg darált marhahús
- só, bors
- 1 db reszelt  vöröshagyma

A húst megfűszerezem, majd belereszelem a vöröshagymát, és kézzel jól eldolgozom.
A pogácsát úgy alakítsd, hogy a közepe kissé vékonyabbra legyen gyúrva, mert különben nem lapos, hanem púpos lesz a sült eredmény. 

Kevés olajban mindkét oldalát jól átsütöm. 


Hamburger szósz:

-1 dl majonéz
-1 dl ketchup
-2-3 db nagyon apró kockára aprított csemegeuborka

 -2 evőkanál worcestershire szósz ( spárban kapható)
 -só ízlés szerint



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése