2014. október 30., csütörtök

~ Mákos guba ~

Hozzávalók:

- 10 db tejes kifli
- 1,5 liter tej
- 2 vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg darált mák
- kristálycukor ízlés szerint
- 3 tojásfehérje
- pici ráma a tepsi kikenéséhez


A kifliket előző nap tálcára rakjuk, és megszárítjuk, másnap karikára vágjuk és egy nagy tálba tesszük.
1 liter tejet 2 vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral felfőzünk, majd a kiflikre öntjük, és elkeverjük. 
Rárakjuk a mákot és ízlés szerint a kristálycukrot. ( Kb 5-6 evőkanál)
Alaposan összekeverjük, és egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe öntjük.
4 dl tejet feltesszük főni, 1 vaníliás pudingot elkeverünk 1 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral, majd mikor fő a tej beleöntjük, és állandó kevergetés mellett félsűrűre főzzük .
Ráöntjük a mákos guba tetejére, és 180 C°-os sütőbe tesszük 15 percre.
3 tojássárgáját elkezdünk gépi habverővel felverni, majd lassan adagolunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és keményre verjük.
Kivesszük a sütőből a mákos gubát, és rákanalazzuk a kemény tojáshabot, majd további 10 percig sütjük. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése