2014. október 31., péntek

~ Pestós csirke ~

Hozzávalók:

- fél kg csirkemell
- 4 dl főzőtejszín ( Milli, vagy Parmalat)
- 150 g Pesto
-  2 evőkanál vaj
- só
- bors
- 2 cikk fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál bazsalinkom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál liszt

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2 evőkanál vajban megpirítjuk. Megszórjuk 1 csapott evőkanál liszttel, és felöntjük 1 dl száraz fehérborral, és 1 dl vízzel, majd alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a pestót, és a tejszínt. 
Sózzuk, borsozzuk, rakunk rá 1 teáskanál oregánót és 1 teáskanál bazsalikomot, majd összefőzzük. Belereszeljük a fokhagymát. Kb 10- 15 percig főzzük, ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Tésztával tálaljuk. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése