2014. november 6., csütörtök

~ Paprikás krumpli ~

Hozzávalók:

- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 kg krumpli
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, vegeta
- 1 teáskanál bors
- egy pár parasztkolbász, vagy  4 db virsli
- 4 cikk fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom

A vöröshagymát olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát.
Kicsit összepirítjuk, majd paprikázzuk, és felöntjük 2 dl vízzel. Belenyomjuk a fokhagymát, és hagyjuk, hogy szétfőjenek a zöldségek. 
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, több léből átmossuk.
Mikor szétfőtt a paradicsom és a paprika rátesszük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, vegetát adunk hozzá. Mikor már félig megpuhult a krumpli beletesszük a karikára vágott kolbászt, vagy virslit.
Addig főzzük, még megpuhul a krumpli, az se baj, ha kicsit szétfő. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése