2014. november 14., péntek

~ Brassói aprópecsenye ~

Hozzávalók:

- 80 dkg sertéslapocka , vagy tarja
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 8 cikk fokhagyma
- 2 paradicsom
- só
- bors
- kávéskanál kakukkfű
- marék zöldborsó  ( elhagyható)

- 1 kg krumpli


A szalonnát kis kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a kockára vágott húst, és belenyomjuk a fokhagyma felét.
Fehéredésig sütjük, folyamatos kevergetés mellett, majd meghámozzuk a paradicsomot, összevágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Erőteljesen megborsozzuk,kevés kakukkfüvet adunk hozzá és felöntjük 2 dl vízzel. Aki szeretne adhat hozzá egy marék zöldborsót. Letakarva időnként megkeverve puhára főzzük. 
Mikor megpuhult belenyomjuk a maradék fokhagymát, és addig elfőzzük róla a vizet, zsírjára sütjük.

A krumplit megmossuk, héjában félig megfőzzük sós vízben. Vigyázzunk, ne főzzük puhára!
Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.
Megpucoljuk, kis kockára vágjuk, és bő,forró olajban megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, majd összekeverjük a hússal. 

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése