- 80 dkg sertéslapocka , vagy tarja
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 8 cikk fokhagyma
- 2 paradicsom
- só
- bors
- kávéskanál kakukkfű
- marék zöldborsó ( elhagyható)
- 1 kg krumpli
A szalonnát kis kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a kockára vágott húst, és belenyomjuk a fokhagyma felét.
Fehéredésig sütjük, folyamatos kevergetés mellett, majd meghámozzuk a paradicsomot, összevágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Erőteljesen megborsozzuk,kevés kakukkfüvet adunk hozzá és felöntjük 2 dl vízzel. Aki szeretne adhat hozzá egy marék zöldborsót. Letakarva időnként megkeverve puhára főzzük.
Mikor megpuhult belenyomjuk a maradék fokhagymát, és addig elfőzzük róla a vizet, zsírjára sütjük.
A krumplit megmossuk, héjában félig megfőzzük sós vízben. Vigyázzunk, ne főzzük puhára!
Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.
Megpucoljuk, kis kockára vágjuk, és bő,forró olajban megsütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd összekeverjük a hússal.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése