2014. december 5., péntek

~ Zserbó~

Hozzávalók:

Tészta:

- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
- 1 dkg élesztő

Töltelék:

- 20 dkg darált dió
- 12 dkg kristálycukor
- 20 dkg sárgabaracklekvár

Mázhoz:

- 6 evőkanál tej
- 6 evőkanál cukor
- 4 kanál kakaó
- 10 dkg margarin

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.

3 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Egy kb 25*35 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, beletesszük az egyik kinyújtott tésztát, majd megkenjük a lekvár felével. A diót összekeverjük a cukorral, és a felét a lekvárra szórjuk.
Erre tesszük a második lapot, majd a maradék lekvárral megkenjük, és rászórjuk a maradék cukrozott diót.
Rátesszük a harmadik tésztát, majd teljesen kihűtjük.

Amíg hűl elkészítjük a csokimázt.
A tejet a cukorral kis lángon feltesszük főni, majd mikor elkezd habzani félrehúzzuk, és elkeverjük benne a kakaót, és a margarint.
A kihűlt sütemény tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése